Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Barbunya yaz aylarının vazgeçilmezidir benim için. Hem soğuk oluşu hem de hafif oluşu tam yaz yemeğidir. Yaz aylarının sıcaklığı ve bunaltıcı havasında bu tür yiyecekleri tüketmek daha iyidir.

!!! Bu tarif 4 Kişilik olup yaklaşık 1 saat’te hazırlanmaktadır.

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri 

  • Yarım KG Barbunya
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Domates
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2-3 Dal Maydanoz
  • 1 Tutam Tuz

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı

Hem sağlık hem de besleyici özellikleri ile zeytinyağlıların önemli bir yeri olduğunu unutmayın ve ufak ufak soğanları ve sarımsakları doğrayın. Doğranan sarımsak ve soğanı zeytinyağında kavurun. Pembeleşince üzerine küp doğranan havuç, patates ve domatesi ilave edin. Barbunyaları da tencerenin içerisine koyun ve su, tuz ve şekeri ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra altını kapatın ve soğutmaya alın. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın ve dekor olarak maydanoz yapraklarını serpin.

Zeytinyağlı Barbunya İçin Aklınızda Bulunsun

Zeytinyağlı barbunya yaparken şeker eklemeyi unutmayın ve neden şeker ekliyoruz gibi cümlelerden uzak durun. Şeker barbunyanızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

1 Kişi ile sizde bu yazıyı beğenmişsiniz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir