☰ Menü
Pişirme Şekilleri

Pişirme Şekilleri

Bu Alana Reklam Vermek İçin Lütfen İletişime Geçiniz

Mutfak ile arası iyi olsun olmasın herkes pişirme yöntemleri hakkında fikir sahibidir. En azından haşlama, kızartma ve ızgara gibi çeşitler sayabilirler. Ancak pişirme teknikleri bundan çok daha fazlasıdır. Kişisel blog sayfamızda günlük hayatta kullanacağınız birkaç basit yöntem gösterelim.

Pişirme Şekilleri

Yemek yapacaksanız şu pişirme şekilleri arasında bir seçim yapabilirsiniz:

Su kaynatılarak içine besinin atılması haşlama yöntemidir. Et ve sebzelerde tercih edilir. Besinin vitamini ve aroması korunduğu için faydalıdır.

Buğulama yöntemi Türk milletinin balıkta alışık olduğu yöntemdir. Kolay pişen gıdalarda buhar ile pişirme yöntemidir.

Kızartma ise yağ içine atılan gıdanın kızararak pişmesidir.

Soteleme et ve sebzelerde kullanılan bir yöntemdir. Yapışmayan tavada yağsız olarak, diğer tavalarda ise az yağla su eklemeden yapılır.

Ağır ateşte pişirme tekniğinde ise yemeğe çok az su koyularak uzun süre kısık ateşte pişirilir.

Izgara yönteminde besinler ısı kaynağına temas ettirilmeden ısıya tutularak pişirilir.

Graten yönteminde yukarıdan yüksek sıcaklık verilerek yemeğin kızarması sağlanır.

Fırında pişirme yöntemine ise fırınlamak adı verilir.

Yazar Hakkında
Toplam 27 yazı
Berkin Hüseyin AKTAŞ
Berkin Hüseyin AKTAŞ

Beykent Üniversitesi Aşçılık mezunuyum. Sırayla; Hilton İstanbul Bosphorus – AHL Kitchenette ve AHL Airport Hotel’de aşçı olarak çalıştım.

Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Arama Yap


%d blogcu bunu beğendi:
Bumerang - Yazarkafe